Farstrup Vildtpleje har til huse på en gård med sammenhængende 2,5hektar jord. Vores dejlige faciliteter består ved siden af stuehuset også af 3 stald- og ladebygninger indrettet med voliere, bokse, lagerplads og værksted.
Farstrup Vildtpleje har indrettet en skurvogn med frokoststue, omklædning og toiletter til personalet.

Her på stedet har vi et pindsvinehus, der rummer terrarie, bure til intensiv pleje, vaskerum, lager og plads til 20 pindsvin; hvoraf 10 er med adgang til løbegårde. Derudover er der 10 voliere, ét med kunstig sø til svømmefugle og mange af de andre er i en sådan grad forstærket, at de kan bruges til mange forskellige dyrearter.

Vi er mobil:

Vi henter eller får dyr i nød i pleje. Når dyrene er klar til igen at komme tilbage i naturen, udsætter vi dyrene. Farstrup Vildtpleje har ved siden af vores dejlige faciliteter også egen transporter, som vi benytter til bl.a. afhentning og udsætning af dyr.

Når Farstrup Vildtpleje får en melding om et nødstedt dyr, snakker vi med dig, finderen, om situationen og finder frem til hvorvidt dyret er i nød. Skal dyret hen til os, taler vi om førstehjælp som oftest indebærer ro og varme. Hvis du selv ønsker at komme med dyret, finder vi ud af, hvordan dyret bedst kan pakkes og transporteres. Skulle du komme om natten, har vi gjort modtagelsen klar med varmelampe, vand mm.

Når vi møder dyret for første gang, undersøger vi tilstanden, som indebærer alder, næring, hydrering, skader, sygdom osv. Herfra tages en beslutning om, hvad handlingsplanen derefter er. Hele håndteringen foregår på dyrets præmisser.

Er dyret klar til at blive udsat igen, sørger vi så vidt muligt for, at dyret kommer tilbage i det område, hvor det blev fundet. Er det ikke muligt, finder vi naturmiljø med artsfæller og det habitat, der er artsspecifikt. Det hele er tilpasset det enkelte dyr

Bilreklamen er sponsoreret af Werbetechnik Braren