Her finder du alt aktuelt viden, nyheder og interessant, der foregår på Farstrup Vildtpleje – om det er dyr der søger et nyt hjem, nye tiltag og andet relevant.

September 2021

Nominering Årets Nordjyde 2021
Gitte og Kristian er nomineret til prisen “Årets Nordjyde”

Hjertelig tillykke til Kristian og Gitte, der er blevet nomineret til prisen som ”Årets Nordjyde” 2021!

Ud af de 103 indstillede personer, er Gitte og Kristian nu blandt de sidste 5 kandidater!
Den 7. oktober fra kl 19 kan du følge med i gallashowet på TV2Nord og stemme på Kristian og Gitte!

Vinderen vil udover æren blive begavet med en bronzestatue og en kontant præmie!

 

Vi håber i alle sammen har lyst til at bakke op om nomineringen og hjælpe Kristian og Gitte til den officielle sejer – vi ved jo allerede hvor gode de to er, nu skal resten af landet også bare have det at vide!

Maj 2021

Farstrup Vildtpleje er gået i gang med en indsamling. Indsamlingen skal skaffe startkapitalen på 400.000kr til køb af ejendommen, der huser foreningen og vildtplejen i dag.

Ejendommen er så vigtig for Farstrup Vildtpleje, for at kunne hjælpe det enkelte nødstedte dyr på dets præmisser. Farstrup Vildtpleje er stedet, hvor finderen af et tilskadekommet dyr midt i en akut situation kan få vejledning og hjælp. Farstrup Vildtpleje overtager efter behandling hos dyrlægen, fordi dyrlægerne oftest ikke har tilladelsen og faciliteterne til at passe faunadyr. Desuden er Farstrup Vildtpleje et sted for unge voksne, der har brug for at få mod på sig selv, på livet og på, at der også er en plads i arbejdslivet til dem. Igennem vores mentorordning kan disse mennesker få et pitstop og finde deres plads i verden og retten til at være den de er. Farstrup Vildtpleje har højt til loftet, er rummeligt og giver gode udviklingsmuligheder.

Lykkedes det Farstrup Vildtpleje at indsamle de 400.000kr, kan ejendommen købes og køre videre med ny ledelse, da Gitte og Kristian grundet alvorlig sygdom trækker sig efter 15 års dedikeret arbejde.

Husk, at du kan støtte os på mobilpay: 137676 og konto: 8461 0004024861

Oversigt over indsamlingen

100
45

Specialprisen til Mentorkonferencen 2019

Kristian og Gitte har i en længere årrække passet på både dyr og mennesker. Dette er ikke mindst blevet anerkendt i Vesthimmerlands kommune, hvor Kristian fik tildelt specialprisen for hans særlige indsats som mentor. Prisen blev for første gang i 11 år uddelt af Jobcenter Vesthimmerland til Kristian Mosgaard. Prisen blev overrakt af borgmester Per Bach Laursen og mentorkoordinater fra Jobcenteret Lars Kildedal.

Til konferencen fremlagde Sabina Lindstadhagen et super flot oplæg omkring hendes liv. Sabina er en frivillig hjælper på Farstrup Vildtpleje. Tidligere startede hun på stationen gennem et samarbejde med Vesthimmerlands kommune. Da hun startede på stationen havde hun ikke nok selvværd til selv at gå ned og handle, hvor hun nu efter 4 år på stationen tør at stille sig op til en stor konference og lave et super flot oplæg omkring hendes liv og personlige udvikling. Dette oplæg blev taget imod med en stor klapsalve.


En særlig indsats for at rede vildtplejen – 2020

Vi er en gruppe på 5 frivillige konsulenter, der skal arbejde med at sikre den fremtidige drift af Farstrup Vildtpleje i de kommende 9 uger. Vi er bevidste om, at Vildtplejen i høj grad drives af ildsjæle, og vi vil forsøge at føre dette videre. Vi er i tæt kontakt med Kristian og Gitte, hvor vi løbende får deres mening om vores idéer, samt hvorledes Farstrup Vildtpleje skal se ud i fremtiden. I vil derfor opleve, at der løbende vil komme forskellige opdateringer og nye tiltag.

Lige nu er vi ved at sprede det gode budskab. Derudover arbejder vi benhårdt på at skaffe en masse sponsorer, som netop er afgørende. farstrup Vildtpleje skal i fremtiden også danne rammen for, at mennesker hjælper dyr – og dyr hjælper mennesker. Vi håber selvfølgelig, at I vil sende os en venlig tanke, hvis I selv, eller nogen i jeres omgangskreds, kunne være interesserede i at blive sponsor.

Venlig hilsen Anne-Louise, Anni, Patrick, René og Stine.


Søpapegøjen 26-02-2016

Søpapegøje fundet – i pleje hos Farstrup Vildtpleje – læs artiklen her:

Søpapegøjen

Tv2 nord var forbi, da Gitte og Kristian fik en søpapegøje ind da forbipasserende finder papegøjen 100 meter fra den strandede hval i blokhus. I artiklen er en video hvor Kristian fortæller lidt mere om Lunden/søpapegøjen. 


Sten Agger – en forfatter der fortrækker dyrenes historie

Steen Agger er en dygtig forfatter og fotograf fra Skive egnen, der har udgivet flere bøger med fortællinger og billeder af vilde dyr.

Han har en unik egenskab til at fange dyrene på hans billeder, så man bliver draget ind og føler at man står over for de vilde dyr. At læse hans bøger er en fantastisk oplevelse.

Steen Agger har et par gange været på besøg ved Gitte og Kristian og har i hans bog “Vilde dyr i pleje”. skrevet om Gitte og Kristians fantastiske arbejde.

Flotte billeder og beskrivende historier pryder bogen. F.eks. om hvorledes udsætning af både harekillinger og ræveunger foregår. Det er tydeligt at mærke at Steen Agger er en mand der yder stor respekt for Gitte og Kristians flotte arbejde.

Derudover har han taget nogle billeder af flere af dyrene som i dag er med i mange af hans bøger. Blandt andet bogen “Den Store Hornugle”.

At hjælpe og værne om dyrene er et fuldtidsarbejde

At arbejde med sårede og/ eller efterladte dyr er en helårbeskæftigelse, 24 timer i døgnet.  Aftenens film og nattens søvn kan nemt blive afbrudt når man har moderløse dyreunger i pleje, som kræver mad og opsyn om natten.