Specialprisen til Mentorkonferencen 2019

Kristian og Gitte har i en længere årrække passet på både dyr og mennesker. Dette er ikke mindst blevet anerkendt i Vesthimmerlands kommune, hvor Kristian fik tildelt Specialprisen for hans særlige indsats som mentor. Prisen blev for første gang i 11 år uddelt af Jobcenter Vesthimmerland til Kristian Mosgaard fra Farstrup Vildtpleje. Prisen blev overrakt af borgmester Per Bach Laursen og mentorkoordinater fra Jobcenteret Lars Kildedal.


Til konferencen fremlagde Sabina Lindstadhagen et super flot oplæg omkring hendes liv. Sabina er en frivillig hjælper på Farstrup Vildtplejestation, og hun startede på stationen gennem et samarbejde med Vesthimmerlands kommune. Da hun startede på stationen havde hun ikke nok selvværd til selv at gå ned og handle, hvor hun nu efter 4 år på stationen tør at stille sig op til en stor konference og lave et super flot oplæg omkring hendes liv og personlige udvikling på plejestationen. Dette oplæg blev af publikum taget imod med en stor klapsalve.


En særlig indsats for at rede vildtplejen

Vi er en gruppe på 5 frivillige konsulenter, der skal arbejde med at sikre den fremtidige drift af Farstrup Vildtpleje i de kommende 9 uger. Vi er bevidste om, at Vildtplejen i høj grad drives af ildsjæle, og vi vil forsøge at føre dette videre. Vi er i tæt kontakt med Kristian og Gitte, hvor vi løbende får deres mening om vores idéer, samt hvorledes Farstrup Vildtpleje skal se ud i fremtiden. I vil derfor opleve, at der løbende vil komme forskellige opdateringer og nye tiltag til gode for Vildtplejens fremtid.

Lige nu er vi ved at sprede det gode budskab om. Derudover arbejder vi benhårdt på at skaffe en masse sponsorer, som netop er det afgørende for, at Farstrup også i fremtiden kan danne rammen for, at mennesker hjælper dyr – og dyr hjælper mennesker. Vi håber selvfølgelig, at I vil sende os en venlig tanke, hvis I selv, eller nogen i jeres omgangskreds, kunne være interesserede i at blive sponsor – både små som store modtages med stor taknemmelighed.

Venlig hilsen Anne-Louise, Anni, Patrick, René og Stine.


Søpapegøjen 26-02-2016

Søpapegøje fundet – i pleje hos Farstrup Vildpleje – læs artiklen her:

Søpapegøjen

Tv2 nord var forbi, da Gitte og Kristian fik en søpapegøje ind da forbipasserende finder papegøjen 100 meter fra den strandede hval i blokhus. I artiklen er en video hvor Kristian fortæller lidt mere om Lunden/søpapegøjen. 
Det var en ære at kunne være med til at hjælpe den lille fyr på rette vej igen.


Sten Agger – en forfatter der fortækker dyrenes historie

Steen Agger er en dygtig forfatter og fotograf fra Skive egnen, der har udgivet flere bøger med fortællinger og billeder af vilde dyr.

Han har en unik egenskab til at fange dyrene på hans billeder, så man bliver draget ind og føler at man står over for de vilde dyr. At læse hans bøger er en fantastisk oplevelse.

Steen Agger har et par gange været på besøg ved Gitte og Kristian og har i hans bog “Vilde dyr i pleje”. skrevet om Gitte og Kristians fantastiske arbejde.

Flotte billeder og beskrivende historier pryder bogen. F.eks. om hvorledes udsætning af både harekillinger og ræveunger foregår. Det er tydeligt at mærke at Steen Agger er en mand der yder stor respekt for Gitte og Kristians flotte arbejde.

Derudover har han taget nogle billeder af flere af dyrene som i dag er med i mange af hans bøger. Blandt andet bogen “Den Store Hornugle”.

At hjælpe og værne om dyrene er et fuldtidsarbejde

At arbejde med sårede og/ eller efterladte dyr er en helårbeskæftigelse, 24 timer i døgnet.  Aftenens film og nattens søvn kan nemt blive afbrudt når man har moderløse dyreunger i pleje, som kræver mad og opsyn om natten.