Gitte og Kristian er, som denne hjemmeside også bære præg af, to ildsjæle der elsker dyr. Deres daglige gang i vildtplejen betyder at de får mange forskellige slags dyr mellem hænderne, og at de derfor har en ekstraordinær viden om hvordan man håndterer syge og sårede dyr.

Man kan mærke deres kærlighed til dyr på langt afstand og man er ikke i tvivl om at de brænder for deres erhverv.

Rent privat bruger de også tiden sammen med dyr. Deres 3 hunde, samt gårdens dyr, får kærlighed og omsorg. De elsker at gå en tur på heden og ved vandet , så hundene rigtig kan få brændt noget krudt af og brugt deres instinkter.

Gitte er meget betaget af ugler, de prægtige dyr og deres helt unikke væsen. Dette har ført til en del fotografier af ugler og andre dyr som blandt andet også er endt i Steen Aggers bøger.

Læs nedenfor om plejens projekter:


26-02-2016

Søpapegøje fundet – i pleje hos Farstrup Vildpleje – læs artiklen her:

papegøje
Tv2 nord var forbi, da Gitte og Kristian fik en søpapegøje ind da forbipasserende finder papegøjen 100 meter fra den strandede hval i blokhus. I artiklen er en video hvor Kristian fortæller lidt mere om Lunden/søpapegøjen. 

Det var en ære at kunne være med til at hjælpe den lille fyr på rette vej igen 🙂


 

Steen Agger – en forfatter der fortæller dyrenes historier

Steen aggerSteen Agger er en dygtig forfatter og fotograf fra Skive egnen, der har udgivet flere bøger med fortællinger og billeder af vilde dyr.

Han har en unik egenskab til at fange dyrene på hans billeder, så man bliver draget ind og føler at man står over for de vilde dyr. At læse hans bøger er en fantastisk oplevelse.

Steen Agger har et par gange været på besøg ved Gitte og Kristian og har i hans bog “Vilde dyr i pleje”
skrevet om Gitte og Kristians fantastiske arbejde.

Flotte billeder og beskrivende historier pryder bogen. F.eks. om hvorledes udsætning af både harekillinger og ræveunger foregår. Det er tydeligt at mærke at Steen Agger er en mand der yder stor respekt for Gitte og Kristians flotte arbejde.

Derudover har han taget nogle billeder af flere af dyrene som i dag er med i mange af hans bøger. Blandt andet bogen “Den Store Hornugle”

At hjælpe og værne om dyrene er et fuldtidsarbejde

At arbejde med sårede og/ eller efterladte dyr er en helårbeskæftigelse, 24 timer i døgnet.  Aftenens film og nattens søvn kan nemt blive afbrudt når man har moderløse dyreunger i pleje, som kræver mad og opsyn om natten.